Samenwerkingsverband Kinderen Eerst Maasgouw:

“Daar waar zorg en welzijn van het kind bij elkaar komen”

“Persoonlijke kwalitatieve kindzorg in de buurt door ervaren zorgverleners”

“Unieke onderlinge samenwerking wanneer dit nodig is”

SHS

Kinderergotherapie – Omdat alledaagse handelingen voor een kind nog niet altijd zo vanzelfsprekend zijn

hangmat-1

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier in zijn eigen volgorde. Soms heeft een kind een steuntje in de rug nodig om de volgende stap te maken. Een kinderergotherapeut kijkt goed naar het kind en luistert naar ouders, leerkrachten en kinderen. Het uitgangspunt is altijd: op welke manier kan dit kind het best geholpen worden? Bij Kinderergotherapie van de Schoor worden kinderen van 0 tot 18 jaar behandeld.

Kinderen die moeite hebben met de concentratie, plannen en structureren, kleutervaardigheden (waaronder kleuren, knippen, schrijven, plakken en andere fijne motorische activiteiten), kunnen bij ons terecht. Het onderliggende probleem van het kind kan zijn: de prikkelverwerking (sensorische informatieverwerking, over- en ondergevoeligheid), planningsproblemen, automatiseringsproblemen, coördinatie en fijn- motorische problemen.

Wat doet de kinderergotherapeut? De kracht van kinderergotherapeuten is snelle, praktisch oplossingen vinden en het oefenen van vaardigheden. Samen met het kind vinden we manieren om alle daagse activiteiten makkelijker te maken. Plezier is hierbij belangrijk. Zwakke en sterke kanten worden duidelijker, zo ontstaat inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden , ook voor de ouders en de leerkracht. Er worden praktische vaardigheden geoefend , vaardigheden voor thuis (aan-/ uitkleden, verzorging, opruimen, huiswerk structureren, activiteiten en rust plannen) of voor op school (op een stoel blijven zitten, aandacht erbij houden, kleuren, knippen, schrijven, werkjes maken). Door de activiteiten op verschillende manieren te oefenen leert het kind zijn mogelijkheden ontwikkelen. Eventueel worden ondersteunende hulpmiddelen ingezet. School en thuis, andere behandelaars worden nauw bij de behandeling betrokken.

Voor meer informatie over kinderergotherapie en de specialisaties van Marika Bijl, kunt u de website bezoeken : www.ergotherapie-vandeschoor.nl

Adres:
Steenweg 2a
6019 AX Wessem
Locaties: Wessem – Roggel - Roermond

Telefoonnummer praktijk:
06-22011083
Website praktijk:
ergotherapie-vandeschoor.nl