Samenwerkingsverband Kinderen Eerst Maasgouw:

“Daar waar zorg en welzijn van het kind bij elkaar komen”

“Persoonlijke kwalitatieve kindzorg in de buurt door ervaren zorgverleners”

“Unieke onderlinge samenwerking wanneer dit nodig is”

SHS

Podotherapie – Wanneer uw kind moeite heeft met lopen

tbv Footvision

De kindervoet kan niet vergeleken worden met de voet van een volwassene. De voet verandert voortdurend in de jonge kinderjaren. Kleine kinderen hebben vaak platvoetjes. Rond de leeftijd van 6-8 jaar zullen de benen en de voeten recht moeten staan.

Rond deze leeftijd ontwikkelen de platvoetjes zich ook tot een normale voetboog. Tot de leeftijd van 8 jaar is er ook geen reden tot bezorgdheid, mocht de voetstand niet overeenkomen met wat voor die leeftijd gebruikelijk is.

Wil of kan u kind echter niet lang lopen, klaagt hij/zij over pijn aan de voeten/benen, of is er sprake van een afwijkende (teen)stand, neem dan voor advies contact op met de podotherapeut. Ook bij twijfel over het looppatroon, te snelle of afwijkende slijtage van schoenen en (regelmatig) ingroeien of ontstekingen aan teennagels kunt u met uw kind bij de podotherapeut terecht. Met goede voorlichting, advies en/of behandeling kunnen veel klachten verholpen worden.

Binnen dit samenwerkingsverband wordt het podotherapeutische aspect verzorgd door de podotherapeuten van Foot-vision podotherapie. Na een uitgebreid onderzoek zal de podotherapeut een behandelplan opstellen. Dit kan bestaan uit (een combinatie van) de volgende elementen:

Schoenadvies: Goed passend schoeisel is er belangrijk. Er moet rekening gehouden worden met zowel de lengte- als de breedte van de voet.
Podotherapeutische zolen: Bij pijnklachten of een extreem afwijkende voetstand kunnen er podotherapeutische zolen gemaakt worden om de voetstand te corrigeren of te ondersteunen.
Teenorthese: Steuntje van siliconenmateriaal om de stand van de tenen te corrigeren.
Behandeling ingegroeide nagel: Door middel van een nagelbeugeltje kan de vorm van de nagel gecorrigeerd worden.
Voetoefeningen: Door middel van voetoefeningen kunnen de spieren in de voeten en benen geprikkeld worden om sterker te worden.

Voor meer informatie over de podotherapeuten van Foot-vision podotherapie en de aanwezige specialisaties: zie www.foot-vision.nl

Adres:
Neutrale Hoek 4D
6051 KX Maasbracht
Locaties: Maasbracht – Baexem - Echt – Geleen – Heerlen

Telefoonnummer praktijk:
0475-430481
Website praktijk:
foot-vision.nl